Soroptimistclub steunt project ‘Vrouwen coachen meiden’

Algemeen

ZWOLLE - Soroptimistclub Zwolle bestaat binnenkort tachtig jaar en steunt daarom een jaar lang het project ‘Vrouwen coachen meiden’ van Vrouwenplatform Carree. De eerste cheque ter waarde van 3.500 euro is inmiddels overhandigd aan Helene de Nijs van Carree. Voor dit bedrag worden twee jonge vrouwen een jaar lang gecoacht.

Op 24 september 2016 bestaat Soroptimistclub Zwolle tachtig jaar. Reden genoeg voor de club om een jaar lang allerlei festiviteiten in Zwolle te organiseren. De opbrengst van de fundraising-activiteiten is bedoeld voor het lustrum project ‘Vrouwen coachen meiden’. De club streeft ernaar om voor elke tien jaar van haar bestaan één coachingstraject mogelijk te maken, in totaal dus acht trajecten. Clubpresident Petra Petersen heeft de cheque voor de eerste twee trajecten inmiddels overhandigd aan de projectleider van Carree, Helene de Nijs.

Het lustrumjaar van Club Zwolle staat in het teken van het thema ‘een krachtige vrouw’. Het project ‘Vrouwen coachen meiden’ past daar volgens de club goed bij, omdat het meisjes helpt om in hun leven weer stevig op eigen benen te gaan staan. Om het bedrag voor het project bij elkaar te brengen, organiseert Soroptimistclub Zwolle het komende jaar tal van activiteiten waarbij op diverse momenten de Zwolse bevolking nadrukkelijk wordt betrokken en uitgenodigd.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30