Eerste editie NK Pannenkoeken eten bij De Lichtmis

Partnerbijdrages

In pannenkoekenrestaurant De Lichtmis aan de Hermelenweg 190 worden op 19 december de eerste Nederlandse kampioenschappen ‘Pannenkoeken eten’ gehouden. Dertig deelnemers in drie leeftijdscategorieën strijden om de titel Nederlands kampioen.

De winnaars mogen een jaar lang elke week een gratis pannenkoek komen eten en krijgen een wisselbeker mee naar huis. Er wordt gestreden in drie categorieën: 10 tot en met 13 jaar, 14 tot en met 17 jaar en 18 jaar en ouder. Wie in een half uur de meeste pannenkoeken eet, mag zich een jaar lang Nederlands kampioen noemen.

Restaurant De Lichtmis bestaat al meer dan honderd jaar. In 2010 kwam Herman den Blijker over de vloer met zijn programma Herrie in de keuken. Sindsdien staan er ook pannenkoeken op de kaart. Eigenaar Peter Huisman: “We wilden iets ludieks organiseren in de kerstvakantie. Ik dacht meteen aan een pannenkoeken-eetwedstrijd. We krijgen veel complimenten over onze pannenkoeken dus De Lichtmis leek ons de juiste plek voor het NK.” Aanmelden voor het NK kan via de website. www.delichtmis.nl/NKPannenkoeken. Iedereen die zich via de site aanmeldt, ontvangt een waardebon ter waarde van 5 euro, te besteden aan een pannenkoek bij De Lichtmis.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30