Afbeelding
John Beumer

Bassists Against Racists in Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Zaterdag 19 december kwamen bassisten vanuit allerlei richtingen naar Zwolle om deel te nemen aan de actie Bassists Against Racists. Zij gaven daarmee gehoor aan de oproep om als muzikanten een duidelijk signaal af te geven t.a.v. een wereldwijd maatschappelijk probleem. De actie ‘Bassists Against Racists’ is een vervolg op het T-shirt ‘Guitarists Against Racists’ dat door Muziekhandel Reichenbach in Zwolle op de markt is gebracht. De T-shirts kosten een tientje waarvan twee euro naar Pro Asyl gaat, een organisatie die zich sterk maakt voor asielzoekers. John Beumer (contrabassist Blue Dew / charitatief communicatiebureau Toffe PR) vermoedde dat behalve gitaristen ook bassisten van zich willen laten horen. Het contact met Eugenie Reichenbach was vervolgens snel gelegd en samen is de actie Bassists Against Racists opgezet en onder de aandacht van bassisten gebracht. Deze gaven massaal gehoor aan de actie; er werden maar liefst bijna honderd T-shirts besteld!

Zaterdag 19 december kwamen bassisten naar Zwolle om het T-shirt op te halen. Het werd een mooie ontmoeting van bassisten. En tijdens een gezellige nazit in een van de Zwolse kroegen ging het die middag over verdraagzaamheid, basgitaren en over hoe tof het zou zijn om elk jaar een bassistendag te organiseren…

T-shirts Against Racists

De T-shirts Guitarists / Bassists Against Racists komen uit Duitsland. Enige tijd geleden is Muziekhandel Reichenbach benaderd door de firma Warwick. Dit bedrijf is gevestigd vlakbij het grootste azc van Duitsland. De eerste groep vluchtelingen werd daar opgewacht door een horde neo- nazi’s, extremisten die het (ook) dit keer niet bij enkele leuzen hielden.

Geschrokken en verbouwereerd door dit voorval initieerden Warwick en Muziekhandel Reichenbach Guitarists Against Racists en Bassist Against Racists. De productie van de T-shirts is geheel door de deelnemende bedrijven bekostigd.

Muzikanten die ook een T-shirt willen bestellen kunnen hun gegevens (aantal, maat en naam + adres) mailen aan Muziekhandel Reichenbach: info@muziekhandelreichenbach.nl. Bellen kan ook: 038-4215004. (Foto: Jan Koldewijn)

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30