IJsselcup in plaats van Jo van Marle-toernooi

· leestijd 1 minuut Sport

IJsselcup in plaats van Jo van Marle-toernooi

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Een IJsselcup als tegenhanger van het Jo van Marle-toernooi. Dat is waar de voorzitter van de WRZV Zaalvoetbalcompetitie, Freddy Eikelboom, aan denkt als de organisatie van het Zwolse zaalvoetbaltoernooi de plannen doorzet om te verhuizen naar het Landstede Sportcentrum.

Het Jo van Marle-toernooi, dat afgelopen week gewonnen werd door zaterdageersteklasser WVF (zie hiernaast), vindt al jaren plaats in de WRZV Hallen. Als het aan de voorzitter van de WRZV Zaalvoetbalcompetitie Freddy Eikelboom ligt, blijft dat zo. Maar de toernooileiding gaf eerder al eens aan te willen verhuizen naar de thuishaven van onder meer Landstede Volleybal en Basketbal. Dat zou een passender theater zijn voor de jaarlijkse, traditionele zaalstrijd tussen de Zwolse veldvoetbalclubs. Aan het begin van 2015 kwam er een bericht in media dat de verzhuizing in 2015 al een feit zou zijn. Dat was echter te vroeg de wereld ingeslingerd. Er was nog een contract met de WRZV Hallen.

Protos Weering

Eikelboom, tevens voorzitter van de Supportersclub van PEC Zwolle en hoofd van de technische commissie van WVF, betreurt het voornemen. Hij vindt dat het toernooi thuishoort in de WRZV Hallen, 'de bakermat van zaalvoetbal in Zwolle'. "Het Jo van Marle-toernooi stamt uit de WRZV Hallen, jaren zeventig was dat. Het is een paar keer ontspoord, maar telkens weer teruggekomen."

Als de geplande verhuizing doorgaat, zou het zomaar kunnen dat de veldvoetbalclubs aan het einde van dit jaar kunnen kiezen uit twee toernooien. Enerzijds het Jo van Marle-toernooi in het Landstede Sportcentrum, georganiseerd door de Federatie veldvoetbalverenigingen Zwolle. Anderzijds de IJsselcup (werktitel) in de WRZV Hallen. Eikelboom heeft grootse plannen. "Lokaal wordt dan regionaal. Een soort van Protos Weering-toernooi met flink wat prijzengeld. Als je het aantrekkelijk maakt, komen ze vanzelf." Met het Zwolse Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal overdag en het toernooi voor de eerste elftallen van clubs uit de regio in de avond moet er dan een driedaags spektakel ontstaan. "Een mega zaalvoetbalspektakel"

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30