Afbeelding
Gemeente Zwolle

Zwolle wil azc voor 600 tot 800 vluchtelingen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft het voornemen een asielzoekerscentrum (azc) te vestigen op de plek waar nu het waterschap Groot Salland is gevestigd, achter ziekenhuis Isala. Het centrum moet plek gaan bieden aan zeshonderd tot achthonderd mensen. Als alles volgens plan verloopt, opent het azc aan het einde van het eerste kwartaal van 2017 haar deuren.

Burgemeester Henk Jan Meijer maakte het voorgenomen besluit woensdagmiddag bekend. Dinsdagavond waren al 4.500 brieven verspreid onder omwonenden. Deze locatie is gekozen uit zes opties, legde Meijer uit. "We gebruiken voor de selectie zes criteria. beschikbaar, betaalbaar, bruikbaar, bereikbaar, bespreekbaar en beheersbaar. De plek van het waterschap voldoet aan de eerste vier. De laatste twee gaan we nu beoordelen." Hij zegt zich te realiseren dat de gevoelens over vluchtelingen erg uiteenlopen. "Van de ene kant zijn er in Zwolle steeds veel vrijwilligers actief, maar ik zie ook dat het draagvlak soms broos is, zeker na incidenten. We proberen daar in dit proces rekening mee te houden."

Op woensdag 20 januari is er van 19.30 tot 21.30 uur een informatiebijeenkomst in het PEC stadion, waar iedereen welkom is. "Daar mogen alle sentimenten worden gehoord; het hoeft er geen applausmachine te zijn", volgens Meijer. "Laten we de discussie er open voeren en niet alleen op social media."

Wie meer informatie wenst over de komst van het azc kan terecht op de website www.zwolle.nl/azc. Voor wie direct naar de gemeente wil reageren is een e-mailadres opengesteld: azc@zwolle.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30