Gediplomeerde kickbokstrainers Tabonon

Sport

ZWOLLE - Vier kickbokstrainers van Tabonon zijn geslaagd zijn voor de opleiding Leraar Martial Arts van het CIOS in Heerenveen. Deze opleiding is de enige rijks erkende opleiding tot kickbokstrainer. De opleiding voldoet ook aan de eisen van het NOC*NSF. Met dit diploma in bezit hebben Daphne en Tim van Vilsteren, Hanif Kamran en Karin Conradie-Groothuis laten zien dat zij in staat zijn om op pedagogisch verantwoorde en integere wijze trainingen aan te bieden.

Met kwaliteit en professionaliteit als een van de kernwaarden van de sportschool zijn gediplomeerde trainers voor Tabonon heel belangrijk. Ondanks dat de nieuwe trainers natuurlijk veel leren van hun ervaren collega’s, heeft het volgen van deze opleiding zeker meerwaarde. Ook van de cursisten van andere sportscholen valt te leren. Hoe pakken zij zaken op en waar loopt men op die sportschool tegenaan? Daarbij waren er vele gasttrainers met allen een eigen kijk op de vechtsport en op het trainerschap.

Tijdens de opleiding is er aandacht geweest voor de cultuur en de geschiedenis van de vechtsport, voor didactiek en methodiek, voor trainen en coachen en voor sportfysiotherapie. De opleiding leidt mensen op om trainingen te geven aan jeugd en beginners en om workshops aan te kunnen bieden. Ook biedt het handvaten om wedstrijdvechters te begeleiden. Deze vier geslaagden zorgen er voor dat Tabonon nu de meeste gediplomeerde trainers in Nederland heeft, meldt de sportschool trots.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30