PEC geeft voorsprong uit handen in Enschede

ZWOLLE - Het weerzien tussen PEC Zwolle-trainer Ron Jans en zijn voormalig assistent Rene Hake, nu hoofdtrainer van FC Twente, is geen onverdeeld genoegen geworden voor de Zwollenaar. Twente won met 2-1 en is in eigen huis dit kalenderjaar nog zonder puntverlies.

PEC begon prima aan de Overijsselse derby en kwam na 28 minuten op voorsprong door Kingsley Ehizibue. Een vrije trap van Wouter Marinus kwam via de Twentse doelman Nick Marsman voor de voeten van Dirk Marcellis, die voorgaf op Ehizibue. Na de pauze maakte Twente de achterstand binnen tien minuten ongedaan. Hakim Ziyech scoorde met een geweldig afstandsschot en Jerson Cabral schoot de 2-1 binnen. PEC is de nummer negen in de Eredivisie.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30