Afbeelding
W. van Selling

Teams Landstede Sportacrobatiek zetten de toon

Sport

Plaatsingswedstrijden

Teams Landstede Sportacrobatiek zetten de toon.

In het weekend van 12 en 13 maart vonden de eerste plaatsingswedstrijden acrogym plaats in de Stilohal in Zwolle. De hoogste klassen in deze tak van sport kunnen zich in een serie van 3 plaatsingswedstrijden kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen in juni dit jaar.

Evenals de voorgaande twee jaren tekent de vereniging Landstede Sportacrobatiek voor de organisatie van deze wedstrijden. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie verzorgt het wedstrijdprogramma en de jurypanels.

Er zijn dit jaar maar liefst 14 teams van Landstede Sportacrobatiek die zich proberen te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen. Helaas moesten 3 teams zich afmelden in verband met blessures. Zo’n grote vertegenwoordiging op het hoogste niveau is geen toeval. Veel Zwolse deelneemsters volgen trainingen en onderwijs aan het Landstede Centrum voor Sport en Educatie (CSE), daarnaast maken zij nog vele trainingsuren binnen de vereniging Landstede Sportacrobatiek. In totaal wordt op dit niveau tussen de 15 en 20 uur getraind.

Van de 11 teams die dit weekend op de wedstrijdvloer verschenen behaalden 9 teams al tijdens deze eerste wedstrijd van het seizoen hun kwalificatie voor de Nederlandse Kampioenschappen. 5 Teams mochten het erepodium betreden met een tweede of derde plaats.

Al met al een goede start voor de teams van Landstede Sportacrobatiek waarmee de toon voor de volgende plaatsingswedstrijden lijkt te zijn gezet.

Op de foto; 2e Juliët van Dam en Nynke Veenma; 3e Donna Bisschop en Danique van Berkum.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30