Groene Welle actief tijdens ‘Kom in de Kas’

Algemeen

ZWOLLE - De Groene Welle uit Zwolle werkt op zaterdag 2 april actief mee aan het landelijke evenement ‘Kom in de Kas’. Met demonstraties en voorlichtingen laat de groene onderwijsinstelling zien wat de mogelijkheden zijn van het werken in en met de tuinbouwsector. De Groene Welle is dit jaar aanwezig bij bedrijven in Erica en Luttelgeest.

De mbo-studenten Bloem & Styling werken de dagen voorafgaand aan het evenement aan het verfraaien van de tentoonstellingsruimte met de producten uit de streek. De materialen worden beschikbaar gesteld door de kwekers uit de regio. Dit jaar is er voor de Zwolse studenten een extra onderdeel: een wedstrijd waarbij de studenten het publiek en de jury gaan verrassen met bloemwerk waarbij de Gerbera centraal staat.

De mbo-opleiding Teelt & Technologie geeft dit jaar bij Bredefleur in Luttelgeest acte de presente. Ze geven informatie over de opleiding, waar met name de glasteelt, sierteelt en groenteteelt aan bod zullen komen. Verder geven ze informatie over diverse cursussen die voor de glastuinbouw van belang zijn. Met de deelname aan Kom in de Kas laat de Groene Welle haar betrokkenheid zien bij tuinbouwsector. Ook laat zij zien welke mogelijkheden verschillende groene opleidingen bieden voor aantrekkelijk werk in de branche.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 23 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32