Afbeelding
Pedro Sluiter

Sparta stuurt De Vries de laan uit

Sport

ZWOLLE - De Zwolse korfbalclub Sparta heeft trainer Jacky de Vries ontslagen. De Vries was bezig aan zijn laatste seizoen als trainer van Sparta, waar hij bezig was aan een tweede periode van vier jaar.

"Tot onze spijt moeten we mededelen dat met directe ingang de samenwerking tussen ckv Sparta en de hoofdtrainer Jackie de Vries is beëindigd. We vinden het jammer dat we na een aantal succesvolle jaren tot dit besluit zijn moeten komen. De resultaten van het afgelopen zaalseizoen en de resultaten in het huidige veldseizoen zijn er de oorzaak van dat op korte termijn gezocht is naar een oplossing. We wensen Jackie natuurlijk veel succes bij zijn nieuwe club Rood-Wit uit Wezep", laat de club weten in een persbericht.

Sparta veroverde vorig jaar het lang verwachte kampioenschap in de zaal, maar kon het dit seizoen niet waarmaken in de overgangsklasse. De Vries uitte na de laatste wedstrijd zijn teleurstelling over de mentale weerbaarheid van de spelers en stelde in De Swollenaer dat dit een probleem binnen de hele club was. Op het veld gaat het in de overgangsklasse ook zeer moeizaam.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30