Afbeelding

Damesteam Triade begint seizoen Eerste Divisie in Enschede

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Net als de afgelopen drie jaren komt het damesteam van triatlonvereniging Triade uit Zwolle ook dit jaar weer uit in de Eerste Divisie van de nationale triatloncompetitie. Komend weekend gaat de competitie van start met de UT teamtriatlon in Enschede.

De wedstrijd in Enschede begint met een individuele minitriatlon die bestaat uit 175 meter zwemmen, gevolgd door 7,5 km fietsen en 2 km hardlopen. Op basis van de uitslag worden de starttijden van de middagserie bepaald. De middagserie is een 1/8e triatlon waarbij alle onderdelen gezamenlijk moeten worden afgelegd. Dat betekent dat er nog eens 475 meter moet worden gezwommen, 18,5 km gefietst en 5 km gelopen. De dames die in Enschede in actie komen zijn Olga Appelo, Francis van der Schoot, Esmeralda Spek-Hovestad en Saskia Berris.

Vorig jaar eindigde het damesteam van TV Triade als 12e van de 16 teams in Enschede. Het is afwachten of deze uitslag dit jaar weer haalbaar is, gezien de almaar toenemende concurrentie in de Eerste Divisie. De competitie bestaat in totaal uit vijf wedstrijden. De dames komen na Enschede dit jaar nog in actie in Almere, Stiens, Holten en Amstelveen.

Naast de genoemde triatleten komen ook Patricia Seinen en Arlana van Ommen dit seizoen nog uit voor het damesteam van TV Triade. De dames worden gesponsord door KokkieBikes en LopersCompany Zwolle.

Voor meer informatie TV Triade: www.tvtriade.nl

Voor meer informatie Eerste Divisie triatlon: www.eerstedivisietriathlon.nl

Het team is ook te volgen via Facebook en Twitter.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30