HC Zwolle heren-Afscheid Rinke Oomens
HC Zwolle heren-Afscheid Rinke Oomens Pedro Sluiter

Zwolse hockeyers zetten kroon op werk

· leestijd 1 minuut Sport

(door Wouter Foppen)

ZWOLLE – Kampioen HC Zwolle speelt aankomend seizoen in de overgangsklasse. Dit is de uitkomst van de play-offs, waarin de Zwollenaren tweemaal te sterk waren voor Roomburg. Zowel woensdag als zaterdag eindigde het treffen in een 2-1 overwinning voor de hockeymannen.

Je bent de gehele competitie de koploper. Uiteindelijk hou je het vol en is het kampioenschap daar. Met slechts twee nederlagen zijn de verhoudingen duidelijk, maar eigenlijk… Eigenlijk levert het, behoudens het feestje, helemaal niets op. De titel in de eerste klasse heeft namelijk geen directe promotie tot gevolg, daarvoor moeten nog play-offs gespeeld worden. Zo ook voor HC Zwolle, dat overigens wel een lekkere uitgangspositie had, aangezien het maar één tegenstander hoefde te verslaan. En dat lukte.

Woensdag toog HC Zwolle naar Leiden, om daar te beginnen aan de best-of-three met Roomburg. Pieter-Jan Voerman ontpopte zich daar tot de held, want via twee rake strafcorners bracht hij zijn team de winst. Thuis op Het Hoge Laar zorgde Hugo Lokhorst in de eerste helft voor de voorsprong, maar net voor tijd kwam Roomburg plotseling langszij. “Dat was even flink balen”, zegt HC Zwolle-trainer Bert Bunnik. “Maar daarna zijn we alleen nog maar de bovenliggende partij geweest. Roomburg is bijna niet meer op onze helft geweest en ze hebben geen kans meer gehad.”

Het lukte echter niet om de klus in de reguliere speeltijd te klaren. In de verlenging bleef HC Zwolle de bovenliggende partij en een reeks van drie strafcorners bracht de beslissing. En wie in Zwolle strafcorner roept, denkt aan Pieter-Jan Voerman. Ditmaal ook. “Het was een reeks van drie corners. De eerste twee werden onreglementair gestopt en de derde was raak. Golden goal… En promotie”, lacht een trotse Bunnik. Het had een golf van emotie tot gevolg, bijvoorbeeld bij Rinke Oomens. De routinier neemt na een lang Zwols hockeyleven afscheid met een kampioenschap en promotie. Alles erop en eraan. “Wat dat betreft valt alles op zijn plaats, het kan niet mooier!”

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 13 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13