Afbeelding
Henri van der Beek

Zomerfeest kan bijna het Stationspark in...

· leestijd 1 minuut Algemeen

Nadat er kermis was gehouden en vervolgens Oranjevereniging Maxima voor Wapenvelders en het regionale publiek een week lang feest heeft geboden in het Stationspark, kon door het slechte weer eind april de balans opgemaakt worden. Vier weken later is er veel gebeurd. Voorzitter Johan Smit: "Er is goed overleg geweest met de gemeente Heerde over het park wat ook als evenemententerrein te boek staat. Na veertien dagen de boel de boel te laten, rust was goed voor het kletsnatte terrein, zijn we weer aan het werk gegaan. Geheel voor eigen rekening van onze Oranjevereniging Maxima hebben wij het park schoon geharkt, laten egaliseren en voorzien van graszaad. Ondanks de grote hoeveelheid neerslag wat bij vlagen viel, hebben we veel Wapenvelders in elke leeftijdscategorie laten genieten van een prachtige feestweek om de Koningsdag heen. En dat alles met inzet van alleen maar enthousiaste vrijwilligers!"

Op dit moment droogt het park nog steeds beetje bij beetje, is het eerste gras al weer zichtbaar en loopt de inschrijving voor het Zomerfeest op 11 juni goed. William Boeve zit in beide organiserende comités zodat het makkelijk communiceren was tussen deze actieve organisaties in Wapenveld.

Voorzitter Aad Eilander namens stichting Zomerfeest Wapenveld "we hebben goed overleg gehad na de festiviteiten en kunnen nu wel een beetje om alle commotie lachen. Het is alleen goed uitkijken wat we doen met het uitzetten van 't park richting zaterdag 11 juni. We laten in elk geval niet meer kramen toe dan vorig jaar. Toen was het ook beregezellig en hadden we voldoende variatie aan handel op de grote rommelmarkt en braderie in het Stationspark. Het gedeelte waar we de plaza met live muziek in de middag hebben gepland ligt er in elk geval nu al prima bij. Met deze markt bieden we ook op dit vlak de lokale bevolking iets leuks wat ook helemaal door de vrijwilligers van WZC wordt gerealiseerd, de markt duurt van 8.00 uur tot 16.30 uur en het feest met het Wapenvelds Piratenkoor, Gerben Tijssen en duo Remix op de plaza stopt rond 18.00 uur." Na alle festiviteiten zal er wel weer een overleg komen met de gemeente Heerde, want het Stationspark is naast recreatief park ook een mooi evenemententerrein voor Wapenveld.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30