Afbeelding

Palet legt het groene ritme van de stad vast

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De kunstenaars van Palet waren dinsdag te gast bij poppodium Hedon. De artistiekelingen schilderden daar vanaf het balkon de omgeving. Oftewel de groen omzoomde stadsrand aan de andere kant van de burgemeester Drijbersingel.

Palet is een kunstenaarsvereniging die momenteel een kleine honderd leden telt. Leden die over voldoende kwaliteiten moeten beschikken. Voor je toetreedt tot het collectief beoordeelt een ballotagecommissie het werk dat je maakt tijdens een avond mee schilderen of tekenen (modeltekenen). Is dat van voldoende kwaliteit, dan mag je lid worden van Palet.

De vereniging schildert en tekent ook op locatie. Deze keer was Hedon dus de aangewezen plek. Het zicht daar op het dakterras wordt danig belemmerd door het groen dat het nog niet zal meevallen om met iets bijzonders te komen zou je zeggen. Het tegendeel blijkt waar. Het is grappig om te zien hoe een ogenschijnlijke beperking de creatieve geest losmaakt. In alle verscheidenheid. Kennelijk bestaan er meer tinten groen dan je voor mogelijk hield. In een van de werken heeft de maker zich de vrijheid toegedicht om naast groen met blauw te werken. Het ene werk is abstract, het andere meer figuratief of realistisch. Grappig om te zien is hoe het werk onderling leidt tot discussie zoals bij de schilderijen van Cora Tamarinof en Marjan Reuzeboom. De grens tussen realistisch en abstract is niet altijd even duidelijk. In een van de schilderijen blijkt herhaling in de bomenrij een rode draag die zorgt voor een mooi ritme.

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 12 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13