Open dag PEC Zwolle (Saymak handtekeningen uitdelen)
Open dag PEC Zwolle (Saymak handtekeningen uitdelen) Pedro Sluiter

Open Dag PEC: als je wint, maak je veel vrienden..heel veel vrienden

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark van der Vegt)

ZWOLLE - 16.000 bezoekers. Zes-tien-duizend! Het succes van de PEC Open Dag is het succes van de afgelopen seizoenen. Jaren waarin PEC Zwolle boven verwachting presteerde, waarin de zomerstop telkens een periode van afscheid van dragende spelers betekende en een welkom aan vele nieuwelingen die de verwachtingen dan ook weer omzetten in prestaties.

Een ervaren bezoeker van de Open Dag van PEC Zwolle ziet meteen dat het dit jaar druk is. Voor het podium van het supportershome heeft een menigte zojuist ieder open-deur-antwoord van Anass Achahbar beantwoord met een open doekje. De nieuwe spits – overgekomen van Feyenoord –heeft voor PEC gekozen vanwege de spelopvatting, vanwege de uitdaging en vooral vanwege Ron Jans.

“Het is een mooie club met een trouwe, fanatieke aanhang”, zegt Achahbar. Gejuich. “En de trainer heeft dezelfde filosofie als ik. Hij wil positief voetballen.” Gejuich. “En wat mogen we van jou verwachten”, vraagt Freddy Eikelboom, de voorzitter van de supportersclub. “Doelpunten, veel doelpunten. En als jullie achter het elftal blijven staan, dan wordt het een mooi seizoen.” Gejuich. Achahbar verlaat het podium en valt meteen tussen de handtekeningjagers die daar al stonden omdat publiekslieveling Bram van Polen daar ook staat. Glimlachend begint ook Achahbar te poseren en te krabbelen.

Achter zijn rug beklimt Ron Jans het podium. Of hij zich al zorgen maakt na gisteravond (PEC verloor met 2-1 van VVV, terwijl het deze week maar nauwelijks van Genemuiden kon winnen, red.). “Nee, geen zorgen, maar ik maak me wel druk. Kijk, de training gaat hartstikke goed, maar de wedstrijden moeten beter.”

De trainer vindt de achtste plek van vorig seizoen ‘misschien wel de beste prestatie van de afgelopen jaren’ en hoopt/denkt dat zijn selectie nog versterkt zal worden met ‘zeker twee spelers’.

De eerste daarvan kon wel eens huurling Hachim Mastour zijn – (naar het schijnt..) een groot talent. De aanvallende middenvelder staat onder contract bij AC Milan. Volgens fans kon hij zo dadelijk wel eens worden gepresenteerd, als verrassing. “Nee, ik weet daar ook echt niets van”, zegt Eikelboom, terwijl hij zich een weg baant door de massa, richting de microfoon van Omroep ZOO. “Zo hé, wat is het druk! Een paar jaar geleden kon je hier zo doorlopen. Mooi man, dat de club zo leeft.”

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 12 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13