Afbeelding
Ferdy Damman

Dick en Coleta Hogenkamp houden lezing in museum

Algemeen

BINNENSTAD - Dick en Coleta Hogenkamp verzorgen, in het kader van de expositie Zwolle in de jaren ’70 en ’80, op zondagmiddag 14 augustus om 14.30 uur een lezing in het Stedelijk Museum Zwolle.

De sprekers nemen op hun eigen, kenmerkende manier de bezoekers mee op een tocht door het Zwolle van onze ouders en grootouders. Met behulp van dia’s op twee schermen tonen zij het verschil tussen de oude en nieuwe situatie. Duidelijk wordt daarbij dat Zwolle in de loop der decennia erg is veranderd.

Dick en Coleta Hogenkamp zijn in Zwolle zeker geen onbekenden. Hun kennis van het Zwolle van vroeger en Assendorp in het bijzonder is bekend. Al jaren lang verzamelen zij foto’s van Zwolle, een collectie die inmiddels is uitgegroeid tot een omvangrijk archief.

Voor het bijwonen van de lezing, betalen bezoekers de voor hen geldende museumentree: volwassenen 7,50 euro, 65-plussers 5 euro en Museumkaarthouders gratis. Vooraf aanmelden is noodzakelijk in verband met het beperkte aantal beschikbare plaatsen. Aanmelden kan via e-mail info@stedelijkmuseumzwolle.nl of door te bellen: (038) 421 46 50. Voor en na de lezing is er gelegenheid om de expositie Zwolle in de jaren ’70 en ’80 te bezoeken evenals het Drostenhuis en de expositie met het werk van Teun van der Veen.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 23 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32