Willem Hellbreker bij Reken Maar van Jazz

Cultuur

Op zondag 28 augustus is saxofonist Willem Hellbreker te gast bij Reken Maar van Jazz in The Livingroom. Hij speelt samen met een ritmesectie bestaande uit Wim Bronnenberg (gitaar), Boris Oostendorp (contrabas) en Imre Kruis (drums).

Willem Hellbreker is afgestudeerd aan het conservatorium van Rotterdam en heeft al meerdere cd's onder eigen naam uitgebracht en speelde met zijn kwartet op het Northsea jazzfestival. Geïnspireerd door saxofonisten als Stan Getz, Hank Mobley en Dexter Gordon tovert hij met een warm en expressief geluid lyrische lijnen uit zijn tenorsaxofoon. Van sterk swingend tot verstild melancholiek, elke standard krijgt een glansvolle interpretatie en zijn eigen stukken worden geroemd om hun karakteristieke sfeer en zeggingskracht. Willem speelt en heeft gespeeld met de grote namen uit de Nederlandse Jazz: Bert van den Brink, Erik Vloeimans, Rob van Kreeveld en vele anderen.

Reken maar van Jazz vindt elke vierde zondag van de maand plaats op het podium van The Livingroom. Elke editie wordt er een andere bekende gastsolist uit de Nederlandse Jazz scene begeleid door de Reken Maar van Jazz ritmesectie. Het concert op 28 augustus begint om 20.30 uur in café The Livingroom, Gasthuisplein 23 te Zwolle. Entree is gratis.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30