Afbeelding

Aan de slag in de kringloopwinkel van stichting de kleine beurs

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kampen – In juni 2014 begon Willem van Engelen met de Kleine Beurs. Willem liep al veel langer met de gedachte om kleinschalig iets te beginnen voor jongeren en volwassenen met een beperking en mensen die in een isolement zijn geraakt en thuis zitten bieden wij een dagbesteding aan via de gemeente vanuit de WMO. De Kleine Beurs is inmiddels een stichting en de ideeën van Willem krijgen steeds meer vorm.

Het begon met een kringloopzaak in de Energiestraat in Kampen waar men spullen kan brengen en kopen maar waar ook mensen met een beperking konden werken. Het begin was er……en er kwamen steeds meer werkers op de vloer die er met veel plezier dagelijks hun werk doen!.

“De werkzaamheden breiden zich langzamerhand steeds meer uit men kan bijvoorbeeld verhuizingen doen, woningen spijkervrij en netjes achtergelaten maar ook vinden de jongeren het erg leuk om in de tuintjes aan het werk te zijn. Ons prioriteit zijn de ouderen, Maar we doen het voor iedereen”. Fietsen repareren is er als laatste bijgekomen maar er staat nog veel meer op het programma van Willen van Engelen en zijn helpers.

Elke maandagmiddag komt er een groepje leerlingen van De Spanger om te werken in de kringloopwinkel. “En er is in onze kringloopwinkel genoeg te doen. Ze helpen onder andere mee met het sorteren en het uitzoeken van de spulletjes en klanten helpen” aldus Willem van Engelen.

Dus heeft u iets waar u wel hulp bij kunt gebruiken of heeft u er simpelweg geen tijd voor dan kunt u bellen met Willem van Engelen van Stichting De Kleine Beurs en alles is bespreekbaar. U bent welkom in de winkel aan de Energiestraat 31 in Kampen, tel. 038-4579936. www.stichtingdekleinebeurs.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30