Ulu Spor-Broekland (Akkaya links). Foto: Pedro Sluiter
Ulu Spor-Broekland (Akkaya links). Foto: Pedro Sluiter Pedro Sluiter

Groundhog Day voor verliezend Ulu Spor

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Trainer Kamil Tasdan weet het maar al te goed. Als Ulu Spor de hele wedstrijd tegen Broekland zo speelt als in de tweede helft, zou het niet met lege handen staan. Net zoals voor de hoofdrolspeler in Groundhog Day, die keer op keer dezelfde dag beleeft, is het voor de Zwolse vierdeklasser een repeterend verhaal. Na zeven duels is het nog puntloos.

"Ik hoor het de hele tijd dit seizoen: 'Als jullie zo blijven spelen als in de tweede helft, komen die punten wel.' We beginnen elke keer slap aan de eerste helft. Ik weet niet hoe dat komt", verzucht Tasdan. Ook in de zevende wedstrijd van het seizoen moet Ulu Spor bij het wisselen van helft een achterstand goedmaken (0-2). De sterke spits Aron Schiphorst heeft twee keer geprofiteerd van slordig balverlies aan de kant van Ulu Spor. Ook dat is geen nieuws. "Elke week breekt ons dat op", weet gelegenheidsspits Guntac Akkaya.

Met invaller Rachid Lahzal speelt Ulu Spor na de pauze in een hogere versnelling en met drang naar voren. Broekland, na de winst in het inhaalduel gedeeld koploper in 4H, komt er bijna niet meer uit. Baltovenaar Lahzal -volgens Tasdan 'een heerlijke speler om in te brengen' maar niet klaar voor een hele wedstrijd- stuurt tot twee keer toe de Broekland-defensie het bos in (2-2). Helaas is Rachid Lahzal, broertje van Abdel-Hafid (momenteel KHC), na afloop als eerste weg en heeft hij geen tijd voor een reactie. Zijn twee goals leveren Ulu Spor uiteindelijk ook niets op, omdat Broekland de enige kans die het na de pauze krijgt, schitterend benut. Met een volley van circa twintig meter passeert Stef Beltman keeper Suleyman Toprak (2-3). "De zoveelste keer dat je verliest, terwijl er meer inzit", verzucht Tasdan.

"Het zit echt niet mee tot nu toe", zegt de deze wedstrijd geschorste spits Mehmet Dede. Tasdan: "Als ik naar het voetbal kijk, moet het goed komen. Twee seizoenen geleden (toen Ulu Spor als promovendus degradeerde uit de vierde klasse, MdR) ging het heel anders. Toen verloren we meestal kansloos."

Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 13 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13