Jonathan Tiller geeft drie spelers van Donar het nakijken
Jonathan Tiller geeft drie spelers van Donar het nakijken Richard Tennekes

Landstede Basketbal wint op de valreep van Donar

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Spektakel was op voorhand beloofd, door spelverdeler Jonathan Tiller, en spektakel bood het duel tussen de twee beste ploegen van Nederland ruimschoots. Alsof de spannende wedstrijd nog niet genoeg was, schoot 'JT' Landstede Basketbal in de slotseconden naar de winst tegen Donar: 76-74.

Hij deed het al eens in zijn eerste Zwolse periode tegen Den Bosch: de winnende maken in de buzzer. Twee jaar geleden was dat met een driepunter en dat maakte het nog iets mooier. Maar het kabaal na de 'winner' van Tiller tegen Donar was er niet minder om in het Landstede Sportcentrum. En de supporters hadden toch al niet te klagen.

Nadat afscheid was genomen van de gestopte Ewoud Kloos en Kendrick Zondervan ontpopte zich een boeiend schouwspel, waarin Landstede de beste start kende, maar Donar in de rust op voorsprong stond (38-39). In het derde kwart troefde Landstede de bezoekers af op felheid en bij een stand van 70-63 in het vierde kwart, leek het gespeeld. Donar kwam terug tot 70-70 en in de slotminuut schoot Jason Dourisseau de Groningers weer langszij (72-72). Tiller had vervolgens maar een klein gaatje nodig. Het geluid van een bal die ringloos door het netje viel deed het Theater van de Sport op de valreep ontploffen.

Door de winst is Landstede als enige ploeg in de Dutch Basketball League nog ongeslagen. Donar had haar eerste vijf duels ook gewonnen. ZZ Leiden blijft in de achtervolging omdat het zaterdag verrassend verloor van Apollo Amsterdam (88-86).

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30