Afbeelding
Kunstenaarsvereniging Palet

PALET houdt open dagen

· leestijd 1 minuut Cultuur

Op zaterdag en zondag 26 en 27 november houdt Kunstenaarsvereniging Palet open dagen, van 11 tot 17 uur, aan de Stilobadstraat 9 in Zwolle. De kunstenaars kunnen worden bezocht in hun atelier, waar ze hun werk toelichten. Er kan worden gekocht, met een grote variatie aan kunstwerken: schilderijen, grafiek, keramiek en sieraden. Voor bezoekers worden er demonstraties en workshops gegeven in de grote ateliers, beneden in het Paletgebouw. Ook kan men daar iets lekkers drinken aan de gezellige bar.

Veel activiteiten

De kunstenaars van Palet maken gebruik van verschillende methoden en technieken. Sommigen schilderen met olieverf, anderen met aquarel of acryl. Weer anderen passen de druktechnieken etsen of houtsnede toe. Dan zijn er kunstenaars die zich liever uitdrukken in driedimensionaal werk: beeldhouwen, keramiek, pottenbakken of sieraden. En natuurlijk is er de toepassing van moderne digitale technieken, in fotografie en kunst met de computer. Al die technieken zijn echter geen doel op zichzelf, maar middel om datgene uit te drukken wat de kunstenaar voor ogen staat. Door inspiratie krijgt het idee van de kunstenaar gestalte, en daarbij kiest zij of hij de meest geëigende middelen. Over wat de kunstenaars inspireert, willen zij graag met u van gedachten wisselen.

In de twee grote ateliers op de begane grond gonst het van de activiteiten: Kunstenaars zullen demonstraties geven in schilderen, portrettekenen, beeldhouwen in steen, en er zijn kraampjes, waar kunstwerk te koop is. Op de eerste verdieping wordt aan de hand van een demonstratie uitgelegd hoe een ets tot stand komt. Op beide middagen geeft Atelier Blauw van 14.30 tot 16.30 uur een workshop voor kinderen, waar ze onder begeleiding kunnen tekenen en schilderen.

In het grote atelier is ook de bar, waar de bezoeker kan ontspannen met koffie of een drankje. Daar is ook informatie te krijgen over lidmaatschap en de verschillende cursussen, die gedurende het jaar in de Palet-ateliers worden gegeven.

De privé-ateliers van de kunstenaars zijn op de eerste en tweede verdieping, en bereikbaar via trap of lift.

Vrije Toegang

De open dagen zijn op zaterdag en zondag 26 en 27 november, van 11 tot 17 uur, in het Paletgebouw, Stilobadstraat 9, 8021 AB Zwolle. De toegang is vrij. Er is parkeergelegenheid vlakbij op de Turfmarkt.

Meer informatie: secretariaat @ paletzwolle.nl; www.paletzwolle.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30