Supporters uit Barneveld vermaken zich opperbest tijdens de wedstrijd Coníche Topvolleybal Zwolle-Advisie/SSS.
Supporters uit Barneveld vermaken zich opperbest tijdens de wedstrijd Coníche Topvolleybal Zwolle-Advisie/SSS. Pedro Sluiter

Zwolse volleybalteams met lege handen op 'Superzaterdag'

Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - 'Superzaterdag' bracht niet de goed gevulde hal waarop gehoopt werd in het Landstede Sportcentrum, en de Zwolse volleybalfans die er waren, kwamen van een koude kermis thuis. Zowel het eerste heren- als het eerste damesteam van VC Zwolle bleef met lege handen achter.

Met name voor de mannenploeg was dat een bittere pil, want als hekkensluiter van de eredivisie heeft Coníche Topvolleybal Zwolle de punten hard nodig. De tegenstander uit Barneveld, nummer acht Advisie/SSS, was beter op de belangrijke momenten en won met 1-3 (16-25, 25-27, 25-21, 14-25). De daadwerkelijke schade valt mee aangezien de directe concurrenten van Zwolle (ARBO Rotterdam en Coolen-Alterno) namelijk ook verloren. Alterno pakte in in eigen huis wel een puntje tegen Vallei Volleybal Prins (2-3 verlies). De onderste drie ploegen degraderen rechtstreeks uit de eredivisie.

Voordat de heren het veld betraden speelde Regio Zwolle Volleybal tegen VC Sneek, de kampioen van 2015 en ook dit jaar titelkandidaat. Trainer Redbad Strikwerda zag zijn vrouwenformatie voor de tweede keer deze week verliezen. Ondanks een goede Zwolse start trokken de bezoekers uit Sneek met 25-22, 18-25, 22-25, 15-25 aan het langste eind..

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30