Afbeelding
Pedro Sluiter (archief)

Doelman schiet bijna raak voor PEC Zwolle in blessuretijd

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Of het verdiend was geweest, dat is de vraag, maar het scheelde een haar of PEC Zwolle was met een punt teruggekeerd uit Arnhem.

Nota bene doelman Mickey van der Hart was in de blessuretijd dichtbij de 2-2. Zijn volley uit een hoekschop raakte de lat. In de tegenaanval schoof Nathan de 3-1 binnen.

Vitesse nam in de eerste helft een 2-0 voorsprong door doelpunten van Lewis Baker (strafschop na overtreding van Dirk Marcellis) en Yuning Zhang, maar na de pauze kwam PEC terug. Verdediger Bart Schenkeveld, die voor de openingstreffer al een keer naast kopte, wist het net nu wel te vinden met het hoofd. Mede gezien het feit dat Vitesse al zeven duels niet had gewonnen, liep de spanning hoog op voor de thuisploeg. Met dank aan het aluminium hield de ploeg van Henk Fraser stand. De fraaie poging van Van der Hart stuiterde via de onderkant van de lat terug het veld in.

Geen geel na uittrekken shirt
Na de beslissende 3-1 trok doelpuntenmaker Nathan zijn shirt uit om eer te betonen aan twee vrienden, die om het leven kwamen bij de vliegtuigramp in Colombia. Scheidsrechter Kamphuis was op de hoogte van zijn verlies en besloot de kaart op zak te houden.

Programma
PEC is in de eredivisie terug te vinden op de zestiende plaats met maar twee puntjes meer dan hekkensluiter Roda JC. Zaterdag (20.45 uur) ontvangt de ploeg van trainer Ron Jans concurrent Willem II. De verschillen zijn enorm klein. Met een overwinning meldt PEC zich weer in de grote middenmoot.

Na het belangrijke competitieduel speelt PEC woensdag (18.30 uur) in eigen huis de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht. Vier dagen later is de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Heracles Almelo.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30