Travelbags/HV Zwolle-Achilles 3 (Ter Stege).
Travelbags/HV Zwolle-Achilles 3 (Ter Stege). Frank van Hienen

Overmacht Zwolse handbalmannen is groot: ‘wij moeten hier heel snel weg’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Wouter Foppen) ZWOLLE - Het is het begin van het seizoen als Frans Ruth spreekt over de doelstellingen van de heren van Travelbags/Handbalvereniging Zwolle. Voorzichtig wordt gemeld dat het de top drie moet worden, maar van druk is geen sprake. Lariekoek, dat laat ook de dikke zege van zaterdag wel zien. Achilles 3 wordt met 32-14 verslagen.

Om direct maar met de deur in huis te vallen: het zou een schande zijn als de heren van HV Zwolle dit seizoen geen kampioen worden. Voor de jaargang kan coach Ruth voorzichtigheid prediken, inmiddels zijn er geen excuses meer te vinden om dat te doen. Als je in het eerste deel van het seizoen de volle twintig punten haalt en in vrijwel geen enkel duel echt tegenstand hebt gehad, dan is de boodschap voor de tweede seizoenshelft duidelijk. HV Zwolle moet kampioen worden en als de bliksem een stap omhoog maken.

“Er kan altijd nog iets gebeuren, met blessures of zo”, begint coach Frans Ruth nog steeds voorzichtig. Maar inmiddels is ook hij dat wel kwijt. De trainer is zo duidelijk als maar zijn kan. “Wij moeten geen kampioen worden, wij worden kampioen. Gezien de eerste helft van het seizoen moeten wij heel erg snel uit deze klasse. We staan vier punten los, dus dat gaat zeker lukken. We kunnen ons zelfs nog een misstap permitteren, zoals ze dat dan mooi zeggen. Maar dat willen we natuurlijk niet.”

Zonder puntverlies de kerstdagen in

Ook de wedstrijd van zaterdag is een bevestiging van bovenstaande constatering. Er is geen speld tussen te krijgen, de hoogmoedige Ruth heeft helemaal gelijk. Vaak komt hoogmoed voor de val, maar daar gaat in het geval van HV Zwolle absoluut geen sprake van zijn. Zwolle is te goed, veel te goed. Achilles komt met het minimale aantal spelers naar Zwolle en wordt compleet naar de filistijnen gespeeld. Uiteindelijk wordt het 32-14, maar 50-14 was ook niet gek geweest. “Wij hebben niets aan dit soort wedstrijden. De tegenstander gaat vertragen, uitdagen, terwijl wij gewoon willen spelen. We winnen de wedstrijd en dat is mooi. De jongens hebben goed gespeeld”, weet de coach.

Zo gaan de Zwolse handbalheren zonder schade de kerstdagen in en zitten ze op rozen om in 2017 de kampioensbeker omhoog te mogen houden. Want schrijf dat maar op: HV Zwolle wordt kampioen. Daar moet iedereen het wel over eens zijn.

 Robert ter Stege en Hans Kan (rechts)
 Mark Brijan haalt uit
Afbeelding
Tafeltennis Zwolle organiseert dertiende Diederik Steunenberg Toernooi Sport Ingezonden 12 uur geleden
Jan Besselink en Wiepke van Erp Taalman Kip tijdens de Huurdersdag van SWZ en De Woonkoepel.
SWZ: 'Huurverhoging van 5,3 procent is niet te voorkomen' Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Slachtoffer schietpartij Sky High zou op dodenlijst staan Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13