Afbeelding
Kees-Jan van Overbeeke

Kylian Heederik verrast in Eindhoven

· leestijd 1 minuut Sport

In Eindhoven stond van 26-29 januari het NK zwemmen voor Junioren en Jeugd (NJJK) op het programma. Verdeeld over zes sessies zwom Kylian voor Deltasteur uit Kampen 9 afstanden.

Voorafgaand aan het toernooi stond Kylian Heederik goed geplaatst op een aantal afstanden en was ook duidelijk dat hij mee ging doen om de prijzen. Dat er uiteindelijk twee bronzen medailles en een zilveren medaille om zijn nek hingen had niemand durven denken. Met flinke tijds-verbeteringen zwom hij naar brons op de 200m schoolslag (2.34.01) en op de 200m wisselslag (2.19.22). Een derde bronzen medaille leek ook binnen maar een diskwalificatie op de 50m schoolslag gooide roet in het eten.

Op de 400m wisselslag herstelde Kylian zich sterk en eindigde in 5.03.20 op een prachtige tweede plek. Met een pr van 12 seconden hield hij de nummer drie ver achter zich. Dat hij zich op dit toernooi zo heeft verbeterd is extra knap gegeven het feit dat de meeste tijden nauwelijks twee weken oud waren. Tijdens de Regiokampioenschappen, twee weken terug, had Kylian ook al meerdere seconden van zijn beste tijden afgesnoept. Naast de medailles kwamen er op de andere afstanden ook mooie tijden en klasseringen op de klokken. Op alle afstanden eindigde hij in de top tien van Nederland en deze afstanden gingen, op de 200m rugcrawl na, ook allemaal sneller dan ooit.

Na een aantal jaren voor Swol 1894 te hebben gezwommen, maakte Kylian vorig jaar de overstap naar Deltasteur in Kampen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30