Afbeelding
Hans Smit / Sportief Zwolle (archief)

Bouy opnieuw op huurbasis naar PEC Zwolle

Sport

ZWOLLE - Ouasim Bouy keert per direct terug bij PEC Zwolle. De 23-jarige speler wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Juventus.

In de eerste helft van het seizoen was de Amsterdammer verhuurd aan het Italiaanse Palermo, maar hier kwam hij weinig aan spelen toe. Bouy was vorig jaar ook op huurbasis actief voor de Zwollenaren. In 29 officiële wedstrijden scoorde hij vier keer. Bouy is een product van de jeugdopleiding van Ajax. Voordat hij zijn debuut maakte voor Ajax 1 verruilde hij de Amsterdamse club voor Juventus. Daar werd hij vervolgens verhuurd aan Brescia, Hamburger SV en Panathinaikos voordat hij in het seizoen 2015/2016 in Zwolle terecht kwam.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is tevreden dat het toch nog is gelukt om Bouy opnieuw naar PEC Zwolle te halen: "Vorig seizoen heeft Ouasim laten zien van waarde te zijn voor PEC Zwolle. Ouasim gaat altijd voorop in de strijd en dat is juist in deze tijden van belang. Met zijn goede trap en inzicht is hij een versterking voor onze selectie. Hij gaat zich richten op een plek in de verdediging. We zijn content dat we in deze transferwindow voor elke linie een versterking hebben gehaald."

Eerder deze maand haalde PEC Zwolle de Zweedse middenvelder Erik Israelsson en de Franse aanvaller Hervin Ongenda binnen.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 23 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32