Afbeelding
Eigen foto

Nazorgcentrum IntermeZZo levert alternatieve borstprotheses

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Stichting BreiBoezem heeft als doel vrouwen die getroffen zijn door borstkanker en een borstamputatie hebben ondergaan, gratis te voorzien van gebreide borstprothese(s). Deze gebreide borstprotheses zijn volgens de stichting een goed alternatief voor siliconen borstprotheses.

“Ze zijn comfortabel (lichtgewicht en ademend), wasbaar en voelen als ‘echt’ aan.” In heel Nederland breien vrijwilligsters de borstprotheses voor de stichting BreiBoezem. Veel vrouwen vinden de gebreide protheses prettiger en comfortabeler dan siliconen protheses, is de ervaring van de stichting. “Siliconen protheses zijn vaak zwaar en kunnen nekklachten met zich meebrengen. De gebreide protheses zijn gemaakt van honderd procent katoen (dit om huidirritaties te voorkomen) en hebben een lichtgewicht vulling.”

De meeste zorgverzekeringen vergoeden de dure siliconen borstprotheses een keer per twee jaar. Voor wie tussentijds een nieuwe of extra siliconen borstprothese wil, bijvoorbeeld voor het sporten, is deze voor eigen rekening. Er zijn ook protheses verkrijgbaar voor vrouwen die borstbesparend geopereerd zijn, de zogenaamde halve breiboezem.

Nieuw voor de omgeving Zwolle is het uitgiftepunt: Nazorgcentrum Intermezzo bij het Isala Ziekenhuis. Het nazorgcentrum is gevestigd aan de Spanjaardweg 29, gebouw B. Er is een voorraad van alle maten aanwezig waardoor men niet lang hoeft te wachten na de aanvraag. In 2016 zijn er zo'n drieduizend boezems uitgegeven en ook in 2017 zijn er al heel wat aanvragen gedaan en uitgegeven.

De breiboezem kan worden aangevraagd via de website van de stichting www.breiboezem.nl of via het mailadres breiboezem@gmail.com. Men kan daar vermelden waar men een exemplaar wil ophalen. Op de website staan alle brei- en uitgiftpunten. Bel voor meer informatie of mailen naar Mathilda Slings: 06-383 17 272, mathilda.breiboezem@gmail.com.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30