Afbeelding

Eerste elftal op het veld is al overwinning op zich voor Storica

Sport

ZWOLLE - Voorzitter Freddy Jansen stond een week geleden op het punt de KNVB te bellen met de mededeling dat HFC Storica niet aan de competitie mee ging doen, toen hij verrast werd door het nieuws dat er toch een groep spelers bereid was gevonden de schouders eronder te zetten. Zaterdag speelde Storica de eerste wedstrijd van het seizoen.

Zalk was weliswaar met 4-1 te sterk, maar dat er een eerste elftal op het veld stond was dus al pure winst. Na een 1-1 ruststand moest Storica de thuisploeg pas na de pauze 'laten gaan', vooral door een gebrekkig conditie. "Vantevoren was ik bang voor dubbele cijfers, dus het valt mee", zegt Jansen een dag na de wedstrijd. Hij heeft goede hoop dat Storica het seizoen zonder kleerscheuren doorkomt. "En het niveau in de vierde klasse is ook niet van die mate, dat je onderaan hoeft te eindigen. We zijn gematigd positief", aldus Jansen, die hoopt dat trainer Chris Sorries komende zaterdag weer kan beschikken over doelman Christian Halfwerk, Andreas Chaar en Edi Hanson.

Uitslagen Zwolse clubs amateurvoetbal
Hoofdklasse B: Berkum-Urk 3-0. 2H: SVI-WVF 0-2, Enter Vooruit-Be Quick '28 1-3. 3C: Zwolsche Boys-Oene 0-0, Hattem-ZAC 4-0. 4C: EZC '84-CSV '28 3-3, Zalk-HFC Storica 4-1, Wijthmen-'s Heerenbroek 2-5, Kampen-HTC 1-0. Zondag, 3B: SV Zwolle-SP Lochem 3-1. 5H: Willemsoord-Ulu Spor 1-7.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30