Afbeelding

Veel activiteiten open dag groene vo Zwolle

· leestijd 1 minuut Algemeen

Kennis maken, sfeer proeven en enthousiast worden. Dat zijn de ingrediënten van de open dag vmbo-groen en het Groene Lyceum de Groene Welle in Zwolle op woensdag 31 januari a.s.. Met presentaties van leerlingen, kennismaking met vakken, groepsvoorlichtingen en individuele gesprekken laten leerlingen en docenten zien wat het groene voortgezet onderwijs inhoudt.

Bij de Groene Welle kunnen leerlingen kiezen voor twee smaakjes vo: het Groene Lyceum en het groene vmbo. In beide onderwijstrajecten staat het leren in een groene omgeving centraal en wordt gewerkt met relatief kleine klassen met herkenbare lessen en een dubbel mentoraat. Respect voor elkaar en de schoolomgeving staat hoog op de agenda. Deze aanpak werkt: ouders en verzorgers waarderen het onderwijs goed en het slagingspercentage is al jaren bijna 100 procent.

Voorbereiding hbo
Het Groene Lyceum is de groene route naar het hbo en dé plek voor leerlingen die makkelijk leren en goede scores op toetsen halen, houden van leren in de praktijk en feeling hebben met de groene omgeving. In dit zesjarige traject gaan theorie en praktijk hand in hand en hebben de leerlingen na afloop een volwaardig vmbo-diploma en een mbo-diploma op niveau 4. Tijdens de opleiding is er veel aandacht voor duurzaamheid en de groene omgeving. Vanaf het eerste leerjaar krijgen de leerlingen vakken op havo/vwo-niveau. Daarnaast leggen we de nadruk op beroepsgerichte onderwerpen en vakken.

Doorstromen naar al het mbo
Leerlingen die kiezen voor het vmbo-groen krijgen in vier jaar een goede basis voor een vervolgopleiding in het (groene) mbo. Ook bij het vmbo-groen leren leerlingen in een groene omgeving. Hierbij gaat het niet alleen om het leren van kennis, maar ook om het leren kennis toe te passen. Leren gaat namelijk beter door doen. Leerlingen volgen herkenbare vakken, zoals Nederlands, wiskunde, aardrijkskunde/geschiedenis en techniek. Uiteraard krijgen ze ook de groene vakken als ontwerp & creatie, leefomgeving & recreatie of dier & verzorging. Door het brede aanbod van vakken kan de leerling gemakkelijk doorstromen naar alle sectoren van het mbo. Bovendien kan hij een diploma halen in alle leerwegen, ook de theoretische leerweg.

Het Groene Lyceum en het vmbo-groen organiseren hun Open dag op woensdag 31 januari 2018. Tussen 15.00 en 20.00 uur kunnen bezoekers kennis maken met het onderwijs, de locatie en docenten. Kijk voor meer informatie op www.groenewelle.nl.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30