Afbeelding

Verdedigend sterk DOS Kampen houdt stand tegen SVI

Sport

ZWOLLE - Na een tweede helft waarin DOS Kampen flink onder druk werd gezet, was de koploper (2H) dolblij zonder schade van het veld te stappen. Het won zaterdag met 1-0 van promovendus SVI.

"Op basis van de tweede helft krijgen we misschien wat te veel. In de eerste helft verdienen wij de voorsprong wel", vond trainer Edwin Kwakkel, die één fatsoenlijke DOS-aanval zag in de eerste helft. "Dat was wel gelijk een heel mooie, en leverde een doelpunt op. Julian de Ruiter speelt zich vrij, stuurt Raymon Beuling weg en die legt de bal precies achter de laatste verdedigers voor de inkomende Knul. Dat zie je ook wel eens in de zaal", zegt Kwakkel trots.

Na een redelijk voorspelbaar verloop in de eerste helft, werd DOS Kampen na de pauze met de rug tegen de muuur gezet. "SVI zette ons vast op eigen helft, maar in balbezit waren ze gevaarlijk tot aan 'de zestien'. De hoge ballen die ze erin pompten, leverden niets op", zag Kwakkel, die SVI een technisch vaardige ploeg noemt, maar effectiviteit voor de goal ontbeert.

De bezoekers baalden flink van de nederlaag. "Wij krijgen de complimenten, maar daar hebben we geen reet aan. We hebben een overwinning nodig", weet trainer Joram Hendriks, die met SVI net boven de gevarenstreep staat.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30