Afbeelding

OM wil vrijspraak voor mogelijk steekincident

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Juridisch Persbureau Zwolle)

ZWOLLE - De man die zegt met een mes te zijn aangevallen in een appartement in de Zwolse Pieter Steijnstraat staat alleen in zijn verhaal. De officier van justitie verzocht donderdag de twee verdachte broers vrij te spreken.

De aangever was op 3 juni 2016 in de keuken van een appartement bezig toen de broers Ismail (35) uit Zwolle en Abdi (33) A. uit Amersfoort hem aanvielen. De man werd met vuistslagen tegen de grond gewerkt. Daar wist hij met zijn armen enkele steken met een mes af te weren. Hij liep onder meer een snee onder zijn oog en een in zijn pink op. Hij vluchtte het appartement uit en wist te schuilen bij de buren. Een van die buren zag op de trap Ismail met een mes achter zijn rug. In het appartement waren ten tijde van het incident meerdere getuigen aanwezig. Alleen niemand had het over een aanval met de vuisten of een mes door de twee broers. Vrijwel allemaal verklaarden ze dat de aangever vervelend was. De broers zeiden dat ze de dronken man het appartement uitgewerkt hadden. Netjes, zonder geweld te gebruiken. De man had op een gegeven moment wel een keukenmes in handen genomen, maar die hadden ze afgepakt.

De broers waren donderdag niet in de rechtszaal aanwezig om zich te verdedigen. Een van hen vond het zijn vrije dag niet waard om naar de rechtbank te gaan. De broers A. verschenen in 2011 ook al in dezelfde rechtbank. Abdi kreeg toen tbs met voorwaarden opgelegd voor zijn rol in een steekpartij op de Grote Markt in Zwolle. Na racistische opmerkingen zou hij een man veertien messteken hebben uitgedeeld. Maar een nieuwe veroordeling zat er wat de officier van justitie betreft niet in. Niemand zag de broers schoppen of slaan, laat staan steken. Is die wond onder het oog van het slachtoffer met een mes toegebracht? “Ik weet het niet.” De officier vroeg om vrijspraak. Ismail stond ook terecht voor de diefstal van een plant. Daarvoor vroeg de officier een week cel voorwaardelijk. Ook de advocaat ging voor vrijspraak.

Vonnis op 22 maart.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30