Afbeelding

CDA Zwolle deelt duurzame LED-lampen uit in winkelcentra

Algemeen

In drie winkelcentra in Zwolle deelt CDA Zwolle komende zaterdag 17 maart LED-lampen uit. Elke voorbijganger krijgt zo’n duurzame lamp wanneer hij/zij zelf een (oude) gloeilamp inlevert.

In welke winkelcentra kunt u op welk tijdstip terecht? Komende zaterdag van 10.30 tot 11.00 uur staat CDA Zwolle in Aa-landen, van 11.30 tot 12.00 uur in Zwolle-Zuid en van 13.00 tot 13.30 uur in Stadshagen. De oude lampen worden ingeleverd bij de ROVA.

Jan Nabers: “Duurzaamheid begint bij jezelf”
Met deze actie wil CDA Zwolle handen en voeten geven aan duurzaamheid. “Je kunt je huis isoleren of energie opwekken, maar ook anders omgaan met het verbruik. Want een bijdrage leveren aan het milieu begint bij jezelf”, duidt lijsttrekker Jan Nabers van CDA Zwolle deze actie. “Duurzaamheid is vooral een kwestie van doen. Dat geldt voor mezelf ook: bij mij thuis hangen ook spaarlampen en ik fiets liever door de stad, dan dat ik onze auto pak.”

Streven naar een duurzame stad
Het idee achter de duurzame lamp sluit helemaal aan bij het verkiezingsprogramma van CDA Zwolle, schetst Nabers: “Centraal daarbij staat de leefbaarheid; hoe we in Zwolle met elkaar omgaan. Daarnaast zien we de noodzaak voor het instellen van een ladder voor een duurzame stad; waarin we keuzes maken voor groen en gezondheid.”

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30