Afbeelding
Sjouke Meijer

Tabonon haalt ruim 1200 euro op voor Tegenkracht

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Op 17 maart werd voor de tweede keer een Matsuri gehouden bij Tabonon Kickboksen & MMA in Zwolle. Op deze dag stapten zestig leden van de sportschool de ring in om het tegen elkaar op te nemen in een wedstrijdje kickboksen of mixed martial arts. Maar ze stonden er niet alleen om tegen elkaar te vechten: ze stonden er ook om geld op te halen voor een goed doel.

Deze editie van de Matsuri was verbonden aan Stichting Tegenkracht: een stichting die kankerpatiënten sportbegeleiding op maat biedt, zodat zij hun behandeling krachtiger tegemoet kunnen gaan. Er kon op verschillende manieren geld gedoneerd worden voor dit doel, zowel online als via collectebussen voor en tijdens de wedstrijd. In totaal heeft de Matsuri nu al €1207 euro opgebracht voor de stichting.

Aangemoedigd door toeschouwers

De Matsuri is door Tabonon in het leven geroepen om iedereen een keer de kans te geven een wedstrijdje te vechten. “Sommige mensen kunnen door hun baan geen professionele wedstrijd doen, anderen hebben die ambitie niet. We geven onze leden door de Matsuri een kans om eens te proeven hoe het is om in de ring te staan met toeschouwers die hun aanmoedigen. Zij hebben hier weken naartoe getraind én worden gecoacht, zoals dat bij een professionele wedstrijd ook gaat. De wedstrijd is laagdrempelig omdat er niet keihard geslagen wordt, maar er maar 40% van de kracht gebruikt mag worden. Daardoor is er weinig risico op blauwe ogen of andere blessures: leden laten in hun vertrouwde omgeving zien wat zij geleerd hebben en winnen op het scoren van punten”, aldus Tabonon-eigenaresse Hanieh Kamran.

De Matsuri werd beoordeeld door een professionele jury. Alle zestig deelnemers gingen met een beker naar huis.

Stichting Tegenkracht

Tijdens de wedstrijd was het woord ook aan Matijs Jansen, coördinator bij Stichting Tegenkracht. “Stichting Tegenkracht probeert kankerpatiënten het vertrouwen in hun eigen lichaam terug te geven. Dat doen we door ze een bewegingsplan op maat te bieden, gebaseerd op hun wensen en behoeften. Daarnaast begeleiden we ze bij het sporten en bewegen. Dit doen we niet alleen, maar samen met sportbegeleiders, oncologen, fysiotherapeuten en sportartsen. Uiteindelijk is het idee dat cliënten zelfstandig verder kunnen sporten binnen het reguliere sportaanbod in hun omgeving en op die manier fit kunnen blijven.” Ook wethouder René de Heer van Zwolle was bij de Matsuri aanwezig. Hij opende de wedstrijd.

Doneren rondom de Matsuri kan nog tot en met 31 maart 2018 en is al mogelijk vanaf 1 euro (www.pifworld.com/matsuri2018).

Afbeelding
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30