Afbeelding

Rechtbank vindt geen bewijs voor poging doodslag door broers

Algemeen

ZWOLLE (JPZ)– Vanwege gebrek aan bewijs zijn donderdag twee broers van 35 en 33 jaar vrijgesproken van een poging doodslag. Het slachtoffer beweerde te zijn aangevallen met een mes.

Ismail (35) uit Zwolle en Abdiwahab 'Abdi' A. (33) uit Amersfoort zouden op 3 juni 2016 in een appartement aan de Pieter Steijnstraat gepoogd hebben een man te doden met een mes. De broers verklaarden juist dat ze de vervelende en dronken man alleen het pand uit wilden werken. Niet zij, maar het slachtoffer stond te zwaaien met het mes. Het slachtoffer had onder meer een wond onderaan zijn oog. De rechtbank meent dat er veel onbekend is gebleven over het incident. Zo is niet bekend hoe ver de broers van de aangever stonden toen ze met een mes staken. En hebben ze dan met kracht gepoogd te steken? Cruciale vragen die beantwoord moeten worden om een poging doodslag bewezen te verklaren. Omdat er geen antwoord op gegeven kan worden, zijn beide broers vrijgesproken. Er is domweg te weinig bewijs.

Ismail kreeg wel een werkstraf van tien uur opgelegd voor een tweede feit. Hij had bij een supermarkt een plant gestolen. De officier van justitie had twee weken terug ook al om vrijspraak voor de poging doodslag gevraagd.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30