Afbeelding

WINDBROKE bij restaurant MaGreet

· leestijd 1 minuut Algemeen

Entree €10,- pp
Bar en keuken open .
tapas hapjes vanaf €.2,50 ps

Windbroke
Neem vier muzikale Zeeuwse mannen-van-een-zekere-leeftijd, een grote dosis liefde voor authentieke Keltische muziek, een flinke bak humor en relativerend vermogen, en je krijgt de Zeeuwse folkband Windbroke! Hoe verschillend het pluimage van de heren ook mag zijn, de afzonderlijke ontdekking van het Keltische genre in de folkmuziek bracht hen jaren geleden samen. Inmiddels is een hechte vriendschap ontstaan en dat hoor en zie je terug in de performance die het gezelschap neerzet.

Historie
Windbroke en zijn voorlopers hebben een geschiedenis die teruggaat tot 1995. De huidige bezetting ontstond in 2013. Sindsdien timmeren de mannen uit Vlissingen en omstreken behoorlijk aan de weg en is hun agenda gevuld met optredens, projecten en toertjes. In 2018 doet de band weer een toer langs kerken, dit keer ter gelegenheid van de release van de tweede cd.

Muziekstijl
De kenmerkende luister-folk die windbroke speelt is afkomstig uit streken die ooit zijn beïnvloed door Keltische culturen zoals dat niet alleen in Ierland en Schotland, maar ook in Frankrijk en Spanje het geval is. Dit levert een sterk afwisselend programma op van liederen en instrumentale nummers die tranen trekkend melancholiek zijn, tot vrolijk, ritmisch of opzwepend. Hierin bewandelt de band niet de gebaande paden maar kiest voor minder bekende muziek uit de rijke Keltische traditie.

Beagnach, bijna perfect!
Beagnach is de titel van het tweede album van Windbroke. “Beagnach” is Gaelic en betekent “Bijna”.. De nummers op deze cd zijn namelijk bewust nét niet zo gepolijst en clean als je zou verwachten, maar “Beagnach” perfect zoals de gezongen verhalen of de traditionele tunes in de pub zouden klinken. Daarom hoor je in deze live en in één track opgenomen nummers zo goed het plezier en enthousiasme terug dat deze bescheiden maar gedreven Zeeuwse muzikanten bindt. Kortom een album met maar liefst 16 “Natuurlijke pareltjes en ruwe diamanten”.

restaurant Magreet

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30