Afbeelding

Kunstmarkt - Een wereld van kunst Zaterdag 26 mei van 11.00 tot 17.00 uur

· leestijd 2 minuten Cultuur

Tijdens Kunstmarkt Hattem op zaterdag 26 mei voorziet Rond Uit Hattem de fraaie historische binnenstad van Hattem wederom van allerlei vormen van kunst.

Dit buitenevenement trekt al vele jaren kunstenaars uit het hele land. En ook dit jaar zullen ruim 50 kunstenaars hun werk demonstreren, presenteren en te koop aanbieden op het prachtige plein rondom de Grote Kerk. Vele kunstdisciplines zijn dan ook vertegenwoordigd, van schilderkunst tot glaskunst en van unieke sieraden tot kunstzinnige houten meubels.

Creatieve activiteiten
In de aangrenzende straten zijn er veel creatieve activiteiten voor jong en oud, zoals leuke korte workshops, illustraties ontwerpen en pottenbakken. Bezoekers kunnen lekker schilderen op een echte auto, model zitten voor een portrettekenaar en de kunst afkijken bij bijvoorbeeld een demonstratie mozaïeken. Er zijn kramen met wereldproducten zoals handgemaakte kleinschalige kunst uit diverse verre landen. Twee leden van Kunstgilde Hattem exposeren in het Molenhuis; Janine Agteres met sieraden en Marianne Voeten met aquarellen.

Nunspeetse school

Dit jaar presenteren zich meer dan 20 kunstenaars van de Nunspeetse School en de Vrije Academie Nunspeet aan de hun werk in de Achterstraat. Ook zijn hier diverse demonstraties en ook kinderen kunnen zich hier uitleven op de schilderbak en met een heuse verftrommel.

Draadkunst!

In de Kruisstraat inspireren wij je door diverse handwerktechnieken te laten zien. Er zijn doorlopende demonstraties sokken breien en historische handwerktechnieken (kaartweven, spintol, spang, nalbinden, etc.). Naast inspiratie opdoen mag je ook meehaken of -breien; schuif lekker aan bij onze tafel vol garens, haaknaalden en breipennen, en haak of brei een lapje waarvan later een prachtige kunstige deken gemaakt wordt. En natuurlijk hebben we mooie aanbiedingen!

Maar wat je zeker niet wil missen is de één van de twee workshops “Free Form-haken” van José Dammers. Creëer je eigen unieke werkstuk door verschillende garens en technieken te combineren. Voor meer informatie kijk je op de website www.tweesteekjeslos.nl. Geef je snel op, want er is maar een beperkt aantal plekken beschikbaar.

Muziek

Bij diverse Kleinkunstpodia kunt u genieten van intieme muziekoptredens en mooie verhalen.

Verschillende kleine muziekgroepen zoals o.a. Bites of Music, duo Linearlive, en Om de Hoek zorgen voor gezelligheid in de straten en op het terras op de Markt. Dit jaar hebben we ook weer het gezellige muziekpodium in de Ridderstraat waar oude LP’s worden gedraaid. U mag een plaatje aanvragen, maar u mag zelf ook een uit uw eigen collectie meenemen, en daar aan de LP-DJ geven.

Ook kunt u om 14.00, 15.00 of 16.00 luisteren naar een optreden van Cantabile in de grote Kerk. Zij komen met een zeer gevarieerd programma onder leiding van Hans Thijssen.

Schilderwedstrijd
Wie doet er mee met het leukste kleine schilderij van Hattem? Duinkerken organiseert traditiegetrouw een creatieve wedstrijd op bordjes van het formaat van 10x10cm. Deze bordjes zijn gratis af te halen in de winkel (Achterstraat 6-8) en deze dienen uiterlijk 24 mei weer ingeleverd te worden. Tijdens de Kunstmarkt bepaalt de publieksjury wie naar huis gaat met een schitterende prijs en de eeuwige roem.

Schilderen, tekenen, beplakken, boetseren, mixed media … alles is mogelijk bij deze wedstrijd. Dus kom naar de winkel, haal een bordje op en leef je uit!

Kortom, een zeer gevarieerd programma. Reden genoeg om de kunstmarkt te bezoeken!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30