Afbeelding

Parkeren op zondag blijft voorlopig gratis

Algemeen

ZWOLLE - De gemeenteraad heeft de nieuwe regels voor de winkeltijden vastgesteld. Vanaf 1 augustus is daarop aansluitend tijdelijk geen parkeerregulering op de zondagen.

Dat betekent dat bezoekers en bewoners van de binnenstad voorlopig iedere zondag gratis kunnen parkeren op straat en in gemeentelijke parkeeraccommodaties, totdat nieuwe parkeerregels van kracht worden. Dit betekent weer dat - met of zonder parkeervergunning - op zondagen op alle daarvoor bestemde plaatsen geparkeerd kan worden, behalve op de parkeerplaatsen die specifiek voor vergunninghouders zijn aangewezen. Daar mogen uitsluitend vergunninghouders staan..

Vanaf 1 augustus mogen alle ondernemers zelf kiezen of ze hun winkel willen openen op zondag of niet. Burgemeester en wethouders leggen daarom dit najaar een nieuwe parkeerverordening aan de gemeenteraad voor. Ze willen ze betaald parkeren op alle zondagen gaan invoeren. Nu is het nog zo dat bezoekers in de binnenstad niet hoeven te betalen als ze op zondag parkeren, behalve op de aangewezen koopzondagen. Op koopzondagen zijn volgens het college regels nodig om het parkeren in goede banen te leiden en overlast in de binnenstad en schilwijken te voorkomen.

Met de inwerkingtreding van de nieuwe winkeltijden op 1 augustus verdwijnen de aangewezen koopzondagen in Zwolle. Daarom worden de gemeentelijke parkeerregels aangepast. Dat lukt niet meer voor 1 augustus. De gemeenteraad zal daarover pas na de zomer een besluit nemen.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30