Afbeelding
Pedro Sluiter

Sebastiaan opent ‘zijn’ Spelletjeshut

Algemeen

ZWOLLE-ZUID – Sebastian Snitjer en wethouder Michiel van Willigen hebben donderdagavond op het speelveld aan de Van Haersoltemarke in Zwolle-Zuid een Spelletjeshut geopend.

Bijna twee jaar geleden heeft Sebastian de tekenwedstrijd ‘Ik de burgemeester’ gewonnen, waarbij kinderen een creatief idee mochten indienen voor hun buurt. De wedstrijd was georganiseerd door Stadkamer BuurtCultuur. Sebastian won met zijn idee voor een Spelletjeshut.

Het idee van Sebastian was een de hut die gebouwd en bedacht moest worden met buurtbewoners en klasgenoten. “Op die manier krijg je een grotere betrokkenheid bij de wijk. Ook voorkom je daarmee vernieling, want wat je samen bouwt breek je niet af”, was zijn motivatie.

Kunstenaar

Om de Spelletjeshut ook echt te maken, heeft Stadkamer kunstenaar Dennie Boxem betrokken bij uitwerken van het ontwerp en de uitvoering. Samen met Sebastian is het thema ‘jungle’ bedacht en Dennie heeft het ontwerp gemaakt. Op verschillende momenten hebben buurtbewoners geholpen met mozaïeken. De hut is tot stand gekomen met ondersteuning vanuit het Buurtcultuurfonds van Stadkamer.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30