Rechts topscorer Melvin Velthuis van HTC Beach Soccer Zwolle.
Rechts topscorer Melvin Velthuis van HTC Beach Soccer Zwolle. Bert-Jan Lukje

HTC Beach Soccer kansloos onderuit

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

SCHEVENINGEN – "Mogen we na dit weekend twee landstitels bijschrijven?", was de optimistische vraag die HTC Beach Soccer Zwolle voor het finaleweekeinde stelde op haar Facebookaccount. Het antwoord is: in de verste verte niet.

Zowel de vrouwen als de mannen van HTC Beach Soccer Zwolle verloren hun eerste wedstrijd in de play-offs voor het landskampioenschap.

De mannen, kampioen van 2015, moesten in hun halve eindstrijd diep buigen voor Beachsoccer Egmond. En dat terwijl er vantevoren nog zoveel vertrouwen was bij coach Folkher Langejans, die aangaf dat de Zwollenaren voor de titel gingen in het Beach Stadium te Scheveningen. "Wij kunnen de sterkste zijn", was hij hoopvol.

"We zijn overklast", zegt Langejans na het 7-1 verlies. "De jongens brachten niet wat ze konden brengen omdat wij geen moment in ons spel kwamen. En dat had te maken met de manier waarop Egmond speelde." Langejans zag een zeer beweeglijke tegenstander die niet in de traditionele 'ruit' speelde, maar met twee man voorop waarbij een derde er vaak snel bij kwam. Daar had HTC geen antwoord op.

Zelf wist de Zwolse ploeg nauwelijks kansen te creëren. "Melvin Velthuis, die er al zeventien heeft inliggen, heeft geen schot op doel gelost. Dat zegt eigenlijk genoeg. Ze zaten er heel kort op in de dekking, dat deden ze heel goed." Na de 2-1 van Roy Super gloorde er weer wat hoop, maar die werd gauw de kop ingedrukt. In de finale werd Egmond ook door Amsterdam geen moment bedreigd. Na één periode stond het al 7-0 waarna Egmond de touwtjes liet vieren. De finale eindigde in 10-4.

"Egmond was echt een stapje verder. En ze hadden het geluk aan hun zijde. Maar goed, dat hoort er ook bij." Langejans verwacht dat het grootste deel van het team doorgaat. "We kijken eigenlijk elk jaar wel of we er één of twee nieuwe jongens bij kunnen krijgen, maar dat hangt ook af van wat de rest van de ploeg doet.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30