Kirsten Wild eerder dit jaar met de gouden erepenning
Kirsten Wild eerder dit jaar met de gouden erepenning Pedro Sluiter (archief)

Kirsten Wild is niet verrast, wel heel blij

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Kirsten Wild voegde in de tweede week van de EK baanwielrennen in Glasgow nog twee medailles toe aan haar indrukwekkende palmares. Verrast is ze niet, wel heel blij.

Na het goud op de scratch volgde goud op het omnium en brons (met Amy Pieters) op de koppelkoers. Op dat laatste onderdeel (ook wel madison genoemd) pakte Wild eerder dit jaar zilver op de WK. Wild is nu Europees- en wereldkampioen op de scratch en het omnium. Eerder dit jaar veroverde ze in Apeldoorn drie titels op de WK baanwielrennen. Naar aanleiding van die prestatie kreeg Wild de Gouden Erepenning van Zwolle.

Voor de EK was de 35-jarige Zwolse de te kloppen vrouw. "Verrast ben ik niet, maar ik ben wel heel blij dat het gelukt is. Ik ben drie keer wereldkampioen geworden...ik weet dat ik hard kan fietsen, maar ik weet ook dat Katie Archibald meedoet (die ontzettend goed is), dus het is niet een één-tweetje dat ik even win."

Wat Wild betreft is de nieuwe opzet van de EK, waarbij in Glasgow en Berlijn de Europese titelstrijd van zeven sporten werd gehouden, voor herhaling vatbaar. "Al heb ik daar niet veel over te vertellen haha. Maar ik denk dat het meer aandacht krijgt dan wanneer het gewoon een EK baanwielrennen was geweest. Het is leuk dat het zo gezien wordt", zegt Wild, die de belangrijkste wedstrijden van dit seizoen nu achter de rug heeft. Wild rijdt nog enkele World Tour-wedstrijden waaronder de Madrid Challenge, een eendagskoers op de laatste dag van La Vuelta (vergelijkbaar met La Course).

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30