Afbeelding

ZWOLLE, MIJN STAD, MIJN WIJK: DE PIERIK

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

Diana Terlingen, Wilbrand Schothuis, Laura Snijder, Helmi van Mechelen en Wim van Ree (ontbreekt op de foto) wonen in de Zwolse wijk de Pierik en zijn de vijf gangmakers achter het evenement “Pierik op z’n leukst’ dat zaterdag 15 september 2018 van 16.00 tot 20.00 uur plaatsvindt op de groene weiden van het Fresiaplein. De organisatie is vooral blij met de massale en spontane medewerking van de wijkbewoners. In het verleden heeft deze wijk meerdere bekende muzikanten geleverd; Herman Brood, Hans La Faille, Rik Elings van cultuurschip Thor om er een paar bij naam te noemen. Het programma voor die dag ziet er veelbelovend uit met een zeer gevarieerd muzikaal aanbod. Volkszanger Arie, sing-a-long, dj’s, klassiek met Margriet, pop- en jazz zanger en de Zingende Boom; het is slechts een greep uit het geheel. Workshops omlijsten het totaal programma. “Voor elkaar, met elkaar, door elkaar, bij elkaar”, luidt de gedachte achter dit mooie evenement waarbij een hapje en drankje uiteraard niet ontbreken. Afterparty? “Niet geprogrammeerd maar daar gaan wij wel van uit”, aldus de initiatiefnemers die het ‘noaberschap 2.0’ hoog in het vaandel hebben staan. Of, zoals een van de organisatoren zegt, ‘verbeter de wereld en begin op je eigen vierkante meter’. Uiteraard is Rondje Swolle benieuwd naar het uitgaansgedrag van de vier initiatiefnemers op bijgaande foto.

Helmi: “Zwolle heeft voldoende culinair aanbod. Zelf mag ik graag tapasachtige lekkernijen eten. Waar dat in Zwolle is, maakt mij niet zoveel uit.”

Laura: “Uitgaan, dan ga ik meestal naar Jack’s Musicbar. Voor mij een prima tent en een bewuste keuze. Deze bar doet mij denken aan de Docter van weleer.”

Diana: “Ik ben een danser en mag graag dansen tijdens het stappen. Maar dan wel zonder alcohol. Bij Eureka kan dat prima. De Silent Disco op het stadsstrand? Nee, ben daar nog niet geweest maar het klinkt goed. Toch maar eens een kijkje gaan nemen.”

Wilbrand: “De Thaise keuken is aan mij wel besteed. Bij Bay Yok kom ik dan helemaal aan mijn trekken. Ook bij het restaurant in de Enk kan prima gegeten worden. Zelf een maaltijd bereiden gaat mij goed af. Mijn voorkeur gaat hierbij uit naar koken in het wild. Net als picknicken, dat mag ik ook graag doen. Om aansluitend in een hangmatje alles van mij af te laten glijden.” (PdJ)

Foto: Pedro Sluiter

WIJKFEEST PIERIK KICKSTART VOOR JAARLIJKS TERUGKEREND EVENEMENT ?

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30