Zwolsche Boys - Wijthmen.
Zwolsche Boys - Wijthmen. Pedro Sluiter

Zwolsche Boys klopt Wijthmen bij start bekertoernooi

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Terwijl hoofdklasser Berkum is begonnen aan de competitie barste voor de overige Zwolse amateurvoetbalclubs afgelopen weekeinde het toernooi om de oostelijke districtsbeker los, met over het algemeen prima resultaten. In één van de twee Zwolse derby's won Zwolsche Boys met 5-1 van Wijthmen.

Voor Bart Ester de eerste officiële wedstrijd bij zijn terugkeer als trainer van Zwolsche Boys, waar hij het roer overnam van de plotseling vertrokken Jan Verheijen. Ester noemt de 5-1 (doelpunten van Lennart Prins, Kevin Westerbeek, Melvin Hofman twee en David Bloem) geflatteerd. Hij zag dat het Wijthmen van trainer Elvin Matuankotta zeker in de begin- en eindfase het betere van het spel had. "Sinds Elvin daar trainer is, voetballen ze hartstikke leuk, maar ze zijn niet beslissend. Wij waren wel effectief." Ester kijkt uit naar de volgende wedstrijd als hij op bezoek gaat bij zijn vorige club SVVN. "Ongelooflijk dat wij die treffen. Dat verzin je toch niet? Ik kijk er erg naar uit. Ik heb daar drie fantastische jaren gehad." Het is een wedstrijd die zomaar eens bepalend kan zijn voor wie er doorgaat naar de knock-outfase aangezien SVVN ook haar eerste wedstrijd won.

Prima start Zwolse tweedeklassers

Be Quick '28, SVI en WVF kunnen terugkijken op een goed eerste optreden in de groepsfase. Be Quick '28 won met 4-0 van derdeklasser TONEGO en heeft de makkelijkste tegenstander in de groep daarmee gehad. Tweedeklasser FC Meppel en eersteklasser 'd Olde Veste '54 zijn de andere tegenstanders.

Eersteklassers Go Ahead Kampen en KHC keerden met slechts een puntje terug over de IJssel. KHC moest op De Siggels genoegen nemen met 2-2. Luuc Renema maakte een kwartier voor tijd gelijk. Youp Kok had SVI al na acht minuten op voorsprong. WVF hield 'Kowet' op 0-0.

Uitslagen Zwolse clubs

's-Heerenbroek-CSV '28 2-2, OZC-VSW 3-0, RDC-ZAC 1-4, Zw Boys-Wijthmen 5-1, SVI-KHC 2-2, Be Quick '28-TONEGO 4-0, WVF-GA Kampen 0-0, Dieze West-VIOS 4-1, HTC-Berkum 2 0-2, Sallandia-SV Zwolle 0-1 , OVC '21-FC Ulu Spor 3-1.

 Zwolsche Boys - Wijthmen
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30