Afbeelding

Zwolle van start met app tegen voedselverspilling

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Vanaf vandaag maakt de app ‘Too Good to Go’ dat mogelijk bij zes locaties in Zwolle. Met een korting tot wel 70% kun je je overtollig eten bestellen dat anders wordt weggegooid.

In Zwolle is veel lekkers te eten! Maar met al dat lekkere eten ontkomen we er niet aan dat er zo nu en dan ook wel eens wat overblijft. Too Good To Go wil voedselverspilling tegen gaan en zorgen dat overtollig eten op het bord belandt in plaats van in de vuilnisbak. Ook in Zwolle gaat Too Good To Go samen met de locaties en inwoners vanaf vandaag een steentje bijdragen om voedselverspilling tegen te gaan. In Nederland verspillen we gemiddeld tussen de 107 en 152 kilo eten per persoon per jaar. En dat veel te veel! Daar kun je met Too Good To Go nu iets aan doen.

Waar kun je in Zwolle al eten redden?

In Zwolle hebben zich de eerste zes partners al aangesloten bij Too Good To Go om voedselverspilling tegen te gaan. Zo kun je bij Franck Food heerlijke producten van top kwaliteit redden, altijd iets lekkers! Voor een all day brunch kun je terecht bij Lots & More en als je zin hebt in duurzaam snacken kun je terecht bij Dapp Frietwinkel. Ga je je bestelde eten ophalen? Neem dan vooral ook je eigen (herbruikbare) bakje en tasje mee, dan verspillen we samen ook nog minder verpakkingen en plastic. Goed eten smaakt nog lekker met een goed geweten!

Simpel en effectief

Het concept van de app is verrassend simpel. In de app zie je op de kaart of in de lijst welke locaties bij jou in de buurt eten aanbieden. Vervolgens bestel en betaal je dit eten direct in de app en je haalt het zelf op bij de betreffende locaties. Wat de je krijgt, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Iedere bestelling is dus een verrassing. “Een win-win-winsituatie voor de partners, de klant én het milieu”, zegt Joost Rietveld Countrymanager Too Good To Go Nederland.

Al meer dan 60.000 maaltijden gered in Nederland

Sinds de lancering zijn er al meer dan 60.000 maaltijden gered in Nederland. De gebruikers van Too Good To Go hebben wereldwijd samen al meer dan 6 miljoen maaltijden gered.

Download de app

De Too Good To Go-app is gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30