Vijftien jaar en dus een sportweek extra

Sport

ZWOLLE - Tijdens de Nationale Sportweek openen sportclubs hun deuren voor (hopelijk) toekomstige leden die eens willen kijken of de sportclub wat voor hen is of gewoon graag een keer de sport willen proberen. Ook veel Zwolse sportverenigingen doen aan dit landelijke initiatief van NOC*NSF mee.

Voor veel clubs valt de Nationale Sportweek samen met de start van het seizoen. Omdat de actie dit jaar voor de vijftiende keer is, is er niet één sportweek, maar twee sportweken. Deze periode loopt van 15 tot en met 29 september. Iedereen is welkom en leden worden aangemoedigd nieuwelingen te introduceren.

Rico Verhoeven

Een van Neerlands bekendste sporters van dit moment, Rico Verhoeven, is ambassadeur van de zogenaamde 10@10 Challenge. De wereldkampioen kickboksen daagt alle basisschoolleerlingen uit om op woensdag 26 september om tien uur 's ochtends tien minuten te bewegen.

De Nationale Sportweek maakt onderdeel uit van de Europese Week van de Sport. Het doel is hetzelfde: zoveel mensen laten bewegen en sporten. Klik hier voor meer informatie over de Europese Week van de Sport.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30