Afbeelding
Gemeente Zwolle/ROVA

´Grondstoffen inleveren kan gemakkelijk en dichtbij´

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle werkt samen met ROVA aan de uitvoering van het gemeentelijk Grondstoffen-plan Zwolle 2017-2020 ‘Zwolle Zonder Afval’.

Om inwoners te helpen bij een Zwolle zonder afval is op 20 december, in navolging op de GRIP-wagen, de GRIP-kaart gelanceerd. Deze online kaart laat in één oogopslag de dichtstbijzijnde locaties zien waar Zwollenaren hun overtollige grondstoffen kunnen inleveren. De kaart is voor iedereen beschikbaar via zwolle.nl/gripkaart. Met de GRIP-kaart willen de gemeente en ROVA stimuleren afval en grondstoffen zoveel mogelijk te scheiden, zodat de grondstoffen weer gebruikt kunnen worden voor het maken van nieuwe producten.

Veel van ons afval kan nog prima worden gebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Zo kan van oud textiel weer nieuw textiel worden gemaakt. Op veel locaties in Zwolle kan men versleten, kapotte, herbruikbare en/of recyclebare spullen en gebruiksartikelen inleveren. Om inwoners van Zwolle te helpen deze locaties te vinden, is de GRIP-kaart bedacht (zwolle.nl/gripkaart). De GRIP-kaart laat in één oogopslag de inzamelpunten zien. Hiermee willen beide organisaties inwoners helpen bij het apart inleveren van grondstoffen, zodat deze bruikbare spullen niet bij het restafval eindigen en worden verbrand. “Zo verminderen we samen de afvalberg en dragen we bij aan een groene samenleving”, aldus de gemeente en ROVA.

Op de GRIP-kaart staan ook de locaties van de GRIP-wagen. De GRIP-wagen is één van de inleverpunten waar men terecht kan met kleine hoeveelheden grondstoffen die niet in de (ondergrondse) container horen zoals kapotte borden, piepschuim of een restje laminaat. De GRIP-wagen staat op verschillende dagen bij de grotere winkelcentra in Zwolle, zodat inwoners gemakkelijk en dichtbij kleine hoeveelheden grof huishoudelijk afval kunnen inleveren.

Voor meer informatie over afval en grondstoffen kan men ook terecht bij de GRIP-kaart en de GRIP-wagen. De medewerkers van de GRIP-wagen staan klaar om vragen te beantwoorden. Meer informatie over een Zwolle zonder afval is te vinden op www.zwollezonderafval.nl.

Afbeelding
Nieuw bij Korterink! De Suzuki Vitara full hybrid Partnerbijdrages gisteren
Afbeelding
Senioren helpen? Gasthuizen helpt mee Algemeen 30 mrt., 12:47
Afbeelding
Tjarko Evenboer en Jeroen Windmeijer signeren op 8 april hun boek Openbaring bij Boekhandel Westerhof Stadshagen Nieuws Ingezonden 30 mrt., 12:09