Afbeelding

Eerste Easystepper in Zwolle geïnstalleerd

Algemeen

Na ruim een jaar soebatten, onderzoeken en overleg door diverse instanties, kon mevrouw van Enkhuijzen, woonachtig aan de Hogenkampsweg in Zwolle, haar Easysteppers in gebruik nemen.

Mevrouw van Enkhuijzen, die al op leeftijd is, woont op de eerste verdieping en moet dus een trap op en af. Dat laatste ging steeds moeilijker aangezien ze een stijf been heeft door een fietsongeluk, waarbij ze een verbrijzelde knie opliep. Een traplift zou een oplossing zijn, wanneer er verder geen andere personen van dezelfde trap gebruik zouden maken. Dat was echter wel het geval en bleef er te weinig ruimte over in het trappenhuis.

Op honderden plaatsen in Nederland worden de Easysteppers al toegepast, nu dus ook in Zwolle. Met de Easysteppers hoeft de gebruiker nog maar halve treden te nemen waardoor het makkelijker wordt de trap te gebruiken. Aangezien de overheid wil dat iedereen zolang mogelijk in de huidige woning blijft wonen, is dit een prima oplossing voor ouderen. Het is veel voordeliger dan een traplift die gemiddeld na vier jaar niet meer gebruikt wordt, doordat de gebruiker dan vaak kiest voor een verhuizing naar bijvoorbeeld een verzorgingstehuis.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30