Afbeelding

Ieder kind zou toch met zelfvertrouwen naar school moeten kunnen?

· leestijd 1 minuut Algemeen

Onzeker zijn, makkelijk over zich heen laten lopen of juist snel de zelfbeheersing verliezen; veel kinderen kampen met dit soort problemen. Movemental brengt daar verandering in. Vanaf mei start zij opnieuw met een psycho-fysieke weerbaarheidstraining in groepjes.

Spelenderwijs het zelfvertrouwen vergroten
Als toegepast psycholoog en psychofysiek weerbaarheidstrainer leert Jaleesa Kodden kinderen op een speelse en positieve manier hun eigen grenzen en gevoelens kennen. “Tijdens de cursus ontdekken ze hoe ze hun zelfvertrouwen kunnen vergroten en hoe ze vanuit hun eigen kracht voor zichzelf op kunnen komen.” legt ze uit. Spelvormen, bewegingsoefeningen en zelfverdedigingstechnieken worden afgewisseld met mentale- en uitstralingsoefeningen. Dankzij deze unieke aanpak ontstaat er een mooie mix tussen fysieke en mentale technieken.

Zichtbaar resultaat
“ieder kind zou toch met zelfvertrouwen naar school moeten kunnen?” aldus Jaleesa. De kinderen leren in samen met leeftijdsgenootjes weerbaar zijn. ondanks het groepsgericht trainen heeft de weerbaarheidstraining een heel persoonlijk karakter. Elk kind heeft zijn eigen unieke behoeften, daarom werken we altijd met een aanpak op maat. Jaleesa: “Het is keer op keer fantastisch om te zien wat zo’n cursus met kinderen doet. Na afloop van de cursus hebben ze veel meer zelfinzicht en zelfbewustzijn. Onzekerheid verdwijnt naar de achtergrond en assertiviteit en zelfvertrouwen krijgen de ruimte. En het mooie is dat ook ouders dit terugzien.”

Ook uw kind is welkom!
Uw zoon of dochter (van 7 t/m 12 jaar) aanmelden voor de weerbaarheidstraining? De 8-delige training gaat 8 mei van start op de woensdagmiddag bij wijkcentrum Bestevaer in Zwolle. Vrijblijvend informatie aanvragen? Neem contact op met Movemental via www.movemental.nl

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30