Afbeelding

Man (47) krijgt celstraf voor zware mishandeling in café

Algemeen

ZWOLLE (JPZ) – Voor het zwaar mishandelen van een man met een bierflesje in cafe Neuf in Zwolle heeft een 47-jarige man een cel- en taakstraf gekregen. Hij is vrijgesproken van een poging doodslag.

Ülkü Y. kreeg 180 dagen cel waarvan 96 dagen voorwaardelijk voor het neersteken van een man met een kapot bierflesje. Op 10 november verleden jaar takelde hij een slachtoffer ernstig toe door deze in het gezicht met een bierflesje te slaan. Het slachtoffer werd vol tegen zijn kaak en vervolgens tegen het achterhoofd geraakt. Hij werd bloedend met een ambulance afgevoerd nadat cafégangers Y. hadden beetgepakt. Dat het slachtoffer dreigend opstond en een beweging maakte alsof hij een mes trok, wordt echter door niemand anders bevestigd. In zijn verklaring gaf Y. aan dat hij reageerde op langdurige bedreigingen van het slachtoffer. Y. is uitbater van een horecazaak waar elf maanden voor het voorval in café Neuf het slachtoffer een ruit vernield zou hebben. Over de schade van 1.250 euro was onenigheid.

Y. is vrijgesproken van een poging doodslag. De rechters achtten niet bewezen dat Y. tot doel had zijn slachtoffer te doden. Hij zat al 84 dagen in hechtenis. Ook mag hij gedurende de komende drie jaar geen contact opnemen met het slachtoffer. Naast de celstraf kreeg hij ook een taakstraf van 200 uur opgelegd. Tegen de man was een celstraf van 2 jaar waarvan 8 maanden voorwaardelijk geëist.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30