Afbeelding

De GP met Max in Theater De Stoomfabriek

Algemeen

DALFSEN – De Grand Prix van Monaco live meemaken? Nou ja, op een groot scherm dan. Wel, dat kan zondag 26 mei. Dan houdt Jumbo Kamphuis het Formule 1-spektakel in Theater De Stoomfabriek. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Jumbo Kamphuis en kosten 10 euro (inclusief koffie met gebak en een consumptie met een heerlijke bite).

De inloop is zondag om 13.45 uur. Het programma begint om 14.00 uur, de race met Max Verstappen om 15.10 uur. Voor wie het nog niet had opgemerkt: de Red Bull van Max heeft een bultje op de neus, een toevoeging van technisch designer Adrian Newey. Dat bultje is onderdeel van de zogenoemde S-duct, een systeem van buizen die de luchtstroom boven en onder de auto zo efficiënt mogelijk geleid. Turbulente lucht onder de auto wordt weggevangen door de S-duct en via het uiteinde op de neus afgevoerd. En dan komt het. Dat bultje zuigt de lucht als het ware uit de S-duct zodat de Red Bull extra downforce krijgt en dus beter aan de weg kleeft wat weer hogere bochtsnelheden mogelijk maakt.

Het zijn de kleine dingen die het doen. Het kan zo maar zijn dat dit ontsierende bultje Max zondag een podiumplaats in Monaco bezorgt, zijn talent en de Honda-motor gemakshalve niet meegerekend.