De laatste kaarten voor de muziektheatervoorstelling Hemelse Vreugde, zaterdag 25 mei Theater de Spiegel

· leestijd 1 minuut Cultuur

Podiumkans Theater en het Hanze Orkest ontmoeten elkaar op het grote podium van Theater de Spiegel in Zwolle. Samen brengen ze op verrassende, unieke en eigentijdse wijze de vierde symfonie van Mahler in beeld. Muziek en theater versmelten, wisselen elkaar af en zorgen ervoor dat u op het puntje van uw stoel zult zitten…

“Wat weten we de schijn toch goed op te houden! Aan de buitenkant kan ons leven er goed en mooi uitzien, maar uiteindelijk staan we met onze poten in de modder en schuilen om de hoek het afscheid en de dood.”

Rondom en tijdens de vier delen van de vierde symfonie van Mahler, wordt een unieke raamvertelling gevlochten. Een gezin, twee pubers, zussen en nog veel meer... In de verhaallijnen zien we hoe verschillende mensen anno 2019 proberen het leven op te poetsen, wat meer glans te geven en zich te verheffen boven het banale van iedere dag. Net als wij, lopen zij ook vast en worstelen ze met het alledaagse. Juist wanneer we de hoop hebben opgegeven, krijgen we – al is het anders dan verwacht – toch een glimp van de Hemelse Vreugde.

Deze uitzonderlijke theatrale omlijsting bij de vierde symfonie van Mahler maakt dat de Hemelse Vreugde niet alleen toegankelijk is voor een nieuw publiek. Ook de liefhebber van muziek van Mahler komt een stapje dichter bij hem te staan na het zien van deze voorstelling.


Het orkest staat onder begeleiding van dirigent Frank Adams. De regie ligt in handen van Rianne de Reu. Teksten: Stan Fritschy en Wietse Klok. Sopraan: Clara de Vries

Prijzen vanaf €20,-. Kaartverkoop: www.zwolsetheaters.nl of kijk op www.hemelsevreugde.com

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30